Testimonial

Pauline Bos heeft een assessmentrapport geschreven over een van onze medewerkers. Wij willen dan ook graag terugkoppelen dat de directie erg content was met de rapportage en haar beoordelingen daarin. Verder heeft het onderzoek eraan bijgedragen dat deze medewerker in de geteste functie werd benoemd en er afspraken zijn gemaakt  over diens leerpunten.

Yolanda Krijgsman HRM

Testimonial

Als kleine ondernemer heb je een hoop petten op, maar je kunt natuurlijk niet overal verstand van hebben. Werving en selectie, bijvoorbeeld, blijft een lastige. Hoe weet je zeker dat je het juiste vlees in de kuip hebt? Een zogeheten rotte appel kan juist voor een MKB-bedrijf kostbare consequenties hebben. lees verder

Hoe zou het zijn als iedereen ALTIJD de waarheid spreekt

Moet je als organisatie altijd mensen in dienst nemen die een hoge mate van integriteit bezitten?  De wereld is niet recht en hoekig, dus 100% integer, is dat haalbaar? Misschien moet je dat wel doen, want vanuit persoonlijkheid geredeneerd zijn deze personen betrouwbaar, weinig impulsief en weinig geneigd risico’s te nemen. In functies waar de belangen groot zijn zoals bijvoorbeeld een controller van een bedrijf, of een hypotheekverstrekker is dit een zeker een vereiste. Daar staat tegenover dat deze personen in aanleg wat minder flexibel en gereserveerd zijn. Naast dat ze geneigd zich te conformeren en minder geneigd zijn tot spontaniteit en innovatie. Juist de eigenschappen die het verschil kunnen maken in de groei van een bedrijf.

Ik denk dat je als organisatie bij de aanname zeker moet kijken naar integriteit. Organisaties waar integere medewerkers werken, zijn namelijk productiever. Integriteit hangt nauw samen met consciëntieusheid en is een goede voorspeller voor effectief werkgedrag. (bron Schmidt en Hunter). En ook zoals de bekende Harvard professor Michael C. Jensen zegt.

Our model reveals the causal link between integrity and increased performance, quality of life, and value-creation for all entities, and provides access to that causal link. Integrity is thus a factor of production as important as knowledge and technology. Yet the major role of integrity in productivity and performance has been largely hidden or unnoticed, or even ignored by economists and others. 

  

Wanneer ik het heb over integriteit, benader ik dit begrip vanuit drie invalshoeken: de professionele integriteit, de persoonlijke- en de sociale integriteit. Immers, de omgeving en persoonlijke situaties zijn mede bepalend voor het optreden van gewenst of niet-integer gedrag. Denk aan: voorbeeldgedrag leidinggevenden, regelgeving, duidelijke verwachtingen, integriteitsprotocollen enzovoorts. Dat is het domein waarop integriteitsbeleid inspeelt. Kijk je naar de functie van een persoon dat houdt deze verband met diens professionele integriteit. Past en hoort het profiel van de persoon bij de functie? Kijk je naar de persoon zelf, dus wat er ‘binnenin’ die persoon zit, dan heb je het over persoonlijke integriteit. Denk aan het morele ontwikkelingsniveau, persoonlijkheid en risicogedrag in het verleden. 

 

Wanneer je vanuit deze invalshoeken naar integriteit kijkt, kun je er iets over gaan roepen. Ook wanneer je integriteit koppelt aan de professionele context. Je spreek je dan niet uit of een persoon wel of niet integer is. Maar je zegt wel of diens gedrag wel of niet pas bij de professionaliteit van de functie. Een multi-approach en zorgvuldigheid zijn belangrijk als het gaat om het ‘meten’ van integriteit. Assessmentsonline heeft dan ook als een van de weinige een multiapproach assessment ontwikkeld met als resultaat een risico-analyse vertaald in een advies om iemand wel of niet in dienst te nemen.  

 

Kijk tot slot als bonus naar de trailer van de film The Invention of Lying. Over een wereld waar iedereen 100% de waarheid spreekt en elkaar op het letterlijke woord vertrouwt..totdat EEN persoon erachter komt wat liegen is….HILARISCH, met Rickey Gervais van The Office.

Facebook Twitter Email

Share

Leave a Reply

Share
"#Gratis online boek #assessment doen! 49 vragen voordat ik op #assessment ga http://t.co/lk2TdqsuFT"
"Online assessments steeds populairder. Nederland is nummer 1 in assessments doen! http://t.co/JZatz9YOTU"
"Online assessments steeds populairder vooral met expert die concusies trek http://t.co/KAKAREpMsB"
"Omroep max"