Testimonial

Pauline Bos heeft een assessmentrapport geschreven over een van onze medewerkers. Wij willen dan ook graag terugkoppelen dat de directie erg content was met de rapportage en haar beoordelingen daarin. Verder heeft het onderzoek eraan bijgedragen dat deze medewerker in de geteste functie werd benoemd en er afspraken zijn gemaakt  over diens leerpunten.

Yolanda Krijgsman HRM

Testimonial

Als kleine ondernemer heb je een hoop petten op, maar je kunt natuurlijk niet overal verstand van hebben. Werving en selectie, bijvoorbeeld, blijft een lastige. Hoe weet je zeker dat je het juiste vlees in de kuip hebt? Een zogeheten rotte appel kan juist voor een MKB-bedrijf kostbare consequenties hebben. lees verder

Hoe je talent aantrekt mét assessments

De voordelen van een online assessment naast het gewone sollicitatatiegesprek zijn enorm. Zo enorm zelfs, dat ik durf te zeggen dat je je bedrijf gewoon tekort doet als je geen online assessment bij een selectieprocedure inzet. Je onthoudt je bedrijf echt van talentvolle en geschikte medewerkers. Medewerkers die je in deze huidige economische tijd hard nodig hebt. Een online assessment is net zo waardevol als een regulier assessment, maar je betaalt er minder dan de helft van een gewoon assessment voor. Verder is het sneller en flexibeler inzetbaar, zodat je talenten snel inlijft. Kortom, een relatief kleine investering met een onmisbaar resultaat. Hieronder beschrijf ik in ieder geval al drie voordelen van het online assesment.

Voordelen:

Preselectie: wanneer er in de vacaturetekst staat dat een assessment onderdeel is van de procedure haken de minder geschikten vaak al af. En dan heb je het assessment dus nog niet eens gedaan.

-Je wordt aantrekkelijk voor talent, want het is niet zo gemakkelijk om bij jou te werken. Er onstaat schaarste binnen jouw bedrijf aan functies. Denk aan Apple, Google, alleen de besten ‘join the club’.

-Je bent voorbereid op de ‘war of talent’ als straks de babyboomers de arbeidsmarkt verlaten en er maar 420000 jongeren instromen (CBS, 2009)

-En als je het assessment dan uiteindelijk laat doen, selecteer je ook nog eens de slimmen, creatieven en ambitieuzen die je bedrijf weergaloos laten groeien en bloeien tot ongekende hoogten.

Wij hadden vragen over de mogelijkheden van een van onze medewerkers en wilden kijken waar we deze medewerker het best tot zijn recht konden laten komen. Om die reden hebben we Assessmentonline gevraagd een sterkte/zwakte-analyse van deze medewerker te maken met behulp van een assessment. Het traject is uiteindelijk zeer positief afgesloten. De rapportage was voor ons beiden helemaal herkenbaar en voldeed dus erg goed aan de verwachtingen. Als straks de werkstructuur en –inhoud helemaal helder is pakken we het traject van verdere ontwikkeling op, waarbij het rapport zeker input levert. En ja, ik zou Assessmentsonline zeker aanbevelen bij anderen. 

Petra Ruijsink HR Manager Claranet Benelux BV 

Wij vullen het gat op tussen het kopen van online testen en de standaarduitslagen die daarbij horen en de assessments op locatie bij een bureau. Wij zorgen voor de interpretatie van de resultaten en kijken of er een match is met een functies. Zijn er risico’s of niet? Moet je de persoon aannemen of niet? Door onze expertise en jarenlange ervaring samen met de nieuwste tools, kunnen wij een helder antwoord geven op deze vragen.

Is jouw bedrijf voorbereid op de ‘war of talent’ die eraan komt?  Het is zo gemakkelijk,
mis die boot niet en bel NU Assessmentsonline op 020 260 00 06,
Of mail op info@assessmentsonline.nl

www.assessmentsonline.nl

Facebook Twitter Email

Share

Leave a Reply

Share
"#Gratis online boek #assessment doen! 49 vragen voordat ik op #assessment ga http://t.co/lk2TdqsuFT"
"Online assessments steeds populairder. Nederland is nummer 1 in assessments doen! http://t.co/JZatz9YOTU"
"Online assessments steeds populairder vooral met expert die concusies trek http://t.co/KAKAREpMsB"
"Omroep max"