Testimonial

Pauline Bos heeft een assessmentrapport geschreven over een van onze medewerkers. Wij willen dan ook graag terugkoppelen dat de directie erg content was met de rapportage en haar beoordelingen daarin. Verder heeft het onderzoek eraan bijgedragen dat deze medewerker in de geteste functie werd benoemd en er afspraken zijn gemaakt  over diens leerpunten.

Yolanda Krijgsman HRM

Testimonial

Als kleine ondernemer heb je een hoop petten op, maar je kunt natuurlijk niet overal verstand van hebben. Werving en selectie, bijvoorbeeld, blijft een lastige. Hoe weet je zeker dat je het juiste vlees in de kuip hebt? Een zogeheten rotte appel kan juist voor een MKB-bedrijf kostbare consequenties hebben. lees verder

In drie stappen solliciteren met succes

‘Hoe je opvalt tussen andere sollicitanten en de baan krijgt die wilt’

Leer nu voor altijd hoe je de baan krijgt die je wilt en je onderscheidt van andere sollicitanten door je brief,  je CV, je sollicitatiegesprek en je presentatie met als resultaat dat je wordt uitgenodigd voor het eerste gesprek en tijdens het sollicitatiegesprek de ‘overkant van de tafel’ overtuigt dat je de geschikte kandidaat bent voor de functie. 

  

Ben jij een net afgestudeerde student of werk je al 2 a 3 jaar, ben je hbo- of wo- opgeleid en wil je graag:
 

• jezelf beter leren kennen, zodat je gericht kan solliciteren op functies die bij je passen 

• opvallen door je brief en CV en op basis daarvan worden uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek 

• in het gesprek overtuigend kunnen overbrengen waarom jij geschikt bent voor die specifieke functie 

• een onuitwisbare eerste indruk maken 

• de baan krijgen die je wilt. 

  

Voor veel net afgestudeerde hoogopgeleiden en diegene met minimaal 2 jaar werkervaring is het in deze tijd niet gemakkelijk om überhaupt uitgenodigd te worden voor een eerste gesprek. In de huidige economische crisis heb je zo 150 concurrenten. Als je solliciteert probeer dan maar eens op te vallen tussen al die anderen. Je snapt er niets van, hier heb je nooit mee te maken gehad. Je hebt een goede opleiding je hebt het mooiste CV en toch krijg je de baan die je wilt niet. En als je uitgenodigd wordt en dus alweer een stapje verder bent, wil je ook dat het echt lukt. Dus wil je ook dat je in het gesprek heel goed duidelijk kan maken waarom jij geschikt bent voor de functie. 

   

Zou het niet fantastisch zijn als je opvalt tussen alle andere sollicitanten. Als je wordt uitgenodigd voor een het gesprek. Als je in een gesprek kan toelichten waarom jij jezelf geschikt vindt voor de functie? Als je aan de hand concrete voorbeelden aan kan geven dat jij de perfecte kandidaat bent? Dat je lastige vragen goed en eerlijk kan beantwoorden, zodat je zelfs durft aan te geven waar je minder goed in bent en toch een goede indruk maakt? En dat je uiteindelijk met resultaat het sollicitatiegesprek afrondt en alle concurrenten achter je laat en de baan krijgt die je wilt? 

   

Het feit dat het solliciteren niet goed lukt is waarschijnlijk iets wat je niet had verwacht met je goede opleiding en goede cv. Maar waarom is de situatie zoals die is? Je weet niet goed hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft. Of hoe je het proces van solliciteren aanpakt. Verder wil je zelf nog beter leren kennen zoals je valkuilen en je kwaliteiten,waardoor je in een gesprek kan laten zien dat je inzicht hebt in jezelf. Ook wil je weten hoe je in een gesprek een goede indruk maakt. Hoe je je presenteert en hoe je je kleedt. Welke vragen je zelf stelt en zelf goede antwoorden geeft op moeilijke vragen. Ook wil je voorbeeldsituaties paraat hebben om de ander te overtuigen van je kwaliteiten en hoe je met problemen omgaat? 

 

Wat je nodig hebt is iemand die verstand heeft van het proces van solliciteren. Iemand die weet wat je wel en niet zegt. Hoe je een CV maakt en een goede brief schrijft. Verder hoe je in het gesprek laat zien wie je bent, wat je kan en wat je wilt, maar ook hoe je je kleedt. En je voorafgaand aan een sollicitatiegesprek goede voorbeelden van gevraagde competenties bedenkt. 

 

Er zijn drie oplossingen: 

1    leer op welke manieren je kunt solliciteren en onder de aandacht kan komen van werkgevers
  

2   leer hoe je een perfecte brief schrijft die goed weergeeft waarom jij de ideale kandidaat voor de functie bent waardoor je opvalt en uitgenodigd wordt voor het gesprek.
  

3   leer hoe je je presenteert in een gesprek en een goede indruk maakt door te laten zien wie je bent, wat je wilt en wat je kan en hoe je dit overtuigend brengt met concrete voorbeelden. 

 

Dit is wat het groepsprogramma in drie stappen solliciteren met succes je oplevert: 

 

In een boeiende cursus van een dag leer je wat het beste proces is van solliciteren in drie stappen. Deze drie stappen zijn nodig om succesvol te zijn in het vinden van een baan die bij je past. Het levert je op dat dat je weet hoe je een goede brief schrijft die past bij de functie bij voor solliciteert. Je weet hoe je hoe de procedure van solliciteren in zijn werk gaat wat je beter wel en niet kan doen. Hoe je je CV helder en duidelijk vormgeeft. Welke vragen je kunt verwachten en welke antwoorden je hier het beste op kan geven. Je leert jezelf beter kennen waardoor je veel beter weet weke functies passen.

 

Waar je mee naar huis gaat is: 

 • inzicht in je persoonlijkheid waardoor je precies weet bij welke functies en bedrijven je de meeste kans maakt

• een ingevuld stappenplan op weg naar je ideale baan

• een perfect CV

• een sjabloon voor het schrijven van een sollicitatiebrief

• drie voorbeeldbrieven en cv’s

• de 10 lastigste vragen in een sollicitatiegesprek en de antwoorden daarop

• een lijst met do’s en dont’s

Ik ben Pauline Bos en heb inmiddels al honderden gesprekken gevoerd met mensen. Ik weet precies hoe je jezelf moet presenteren en profileren om een goede indruk te maken.
Verder zit ik aan de andere kant van de tafel en geef ik interviewtrainingen. Ik ben iemand die je inzicht kan geven in jezelf waardoor je weer passende keuzes kunt maken je weet wie je bent en wat je wilt wat je niet wilt en staat daardoor veel krachtiger in het leven. Ik wil nu graag mijn geheimen met je delen en mythes ontzenuwen over solliciteren en hoe je een goed sollicitatiegesprek voert.   

 

Als je in drie stappen je ideale baan wilt vinden, kun je wanneer je binnen een week aanmeldt de training volgen en kost je dat € 149. Na deze week gaat deze prijs omhoog naar € 195. euro.Wanneer je binnen een jaar geen baan hebben gevonden krijg je je geld terug. Zo erg geloven wij in deze training. 

 

Bonus: als je je nu aanmeldt krijg je gratis het boek ‘Handboek hedendaags solliciteren’ van Kees Cohen cadeau. 

 

 Prijs
€ 145,00 incl. BTW (€ 117,45 ex. BTW)

Klik hier als je je wilt opgeven voor de training via de website

Of mail naar info@assessmentsonline.nl 

Bellen kan ook op: 020 – 2600 00 06

Waar
Seats2me op het Centraal Station van Utrecht

Kosten en opties om te betalen
Je kunt kiezen om te betalen ineens (beste deal) of in twee termijnen van 79 euro Je kunt betalen via factuur via de mail of via Paypal.

Facebook Twitter Email

Share

Leave a Reply

Share
"#Gratis online boek #assessment doen! 49 vragen voordat ik op #assessment ga http://t.co/lk2TdqsuFT"
"Online assessments steeds populairder. Nederland is nummer 1 in assessments doen! http://t.co/JZatz9YOTU"
"Online assessments steeds populairder vooral met expert die concusies trek http://t.co/KAKAREpMsB"
"Omroep max"