Testimonial

Pauline Bos heeft een assessmentrapport geschreven over een van onze medewerkers. Wij willen dan ook graag terugkoppelen dat de directie erg content was met de rapportage en haar beoordelingen daarin. Verder heeft het onderzoek eraan bijgedragen dat deze medewerker in de geteste functie werd benoemd en er afspraken zijn gemaakt  over diens leerpunten.

Yolanda Krijgsman HRM

Testimonial

Als kleine ondernemer heb je een hoop petten op, maar je kunt natuurlijk niet overal verstand van hebben. Werving en selectie, bijvoorbeeld, blijft een lastige. Hoe weet je zeker dat je het juiste vlees in de kuip hebt? Een zogeheten rotte appel kan juist voor een MKB-bedrijf kostbare consequenties hebben. lees verder

De integriteittoets als selectiemiddel

 

Op tien mei aanstaande geef ik op een seminar georganiseerd door screenen.com en Harvey Nash een presentatie over psychologische selectie en integriteit. Ook spreekt er een arbeidsjurist over de juridische(on)mogelijkheden om personeel hierop te screenen en selecteren.

De integriteittoets als voorspellende waarde
En hoe integer bent u zelf eigenlijk?

Anno 2011 kun je als organisatie niet meer om het screenen op integriteitaspecten heen. Professionele integriteit geeft immers de mate van integriteit van de werknemer weer ten opzichte van zijn rolverantwoordelijkheid. Door integriteit te zien als een persoonlijkheidskenmerk of competentie is hier bovendien goed op te toetsen. In assessments heeft dit, naast het afnemen van een intelligentietest, dan ook een grote voorspellende waarde, waardoor je als bedrijf een keuze voor een werknemer op gedegen wijze kunt verantwoorden. Maar hoe selecteer je werknemers op integriteit? En hoe onderbouw je dat je hierop selecteert? Bos laat tevens zien wat een dergelijke integriteitscreening met de psyche van een mens doet. Hoe neem je als bedrijf de eventuele angsten en weerstanden (‘Wat komen ze allemaal van me te weten?’) hieromtrent bij werknemers weg? Tot slot: heeft u eigenlijk al duidelijk voor ogen hoe gewenst integer gedrag er binnen úw organisatie uitziet?  http://www.harveynash.com/nl/seminar/index.asp

Voor meer vragen over de inhoud van deze lezing, mail mij op info@assessmentsonline.nl, of bel mij op 020 206 00 06, dan mail ik je de presentatie toe.

Facebook Twitter Email

Share

Leave a Reply

Share
"#Gratis online boek #assessment doen! 49 vragen voordat ik op #assessment ga http://t.co/lk2TdqsuFT"
"Online assessments steeds populairder. Nederland is nummer 1 in assessments doen! http://t.co/JZatz9YOTU"
"Online assessments steeds populairder vooral met expert die concusies trek http://t.co/KAKAREpMsB"
"Omroep max"