Testimonial

Pauline Bos heeft een assessmentrapport geschreven over een van onze medewerkers. Wij willen dan ook graag terugkoppelen dat de directie erg content was met de rapportage en haar beoordelingen daarin. Verder heeft het onderzoek eraan bijgedragen dat deze medewerker in de geteste functie werd benoemd en er afspraken zijn gemaakt  over diens leerpunten.

Yolanda Krijgsman HRM

Testimonial

Als kleine ondernemer heb je een hoop petten op, maar je kunt natuurlijk niet overal verstand van hebben. Werving en selectie, bijvoorbeeld, blijft een lastige. Hoe weet je zeker dat je het juiste vlees in de kuip hebt? Een zogeheten rotte appel kan juist voor een MKB-bedrijf kostbare consequenties hebben. lees verder

Assessment voorspelt beter dan medische behandeling

Kandidaat thuis door psychologische test halen, wordt populair.

Er wordt wel eens getwijfeld over het nut van psychologische testen, bijvoorbeeld bij een assessment van nieuwe kandidaten. Maar het gebruik van psychologische tests is zeer nuttig, stelt prof.dr. R.R. Meijer op 13 januari 2009 in zijn oratie bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Meijer wil in zijn oratie het dagelijks nut laten zien van psychologische testen. Natuurlijk voor de selectie van personeel, maar ook voor het stellen van klinische diagnoses of bij het onderzoek naar schoolkeuzes.

Volgens de hoogleraar blijkt uit onderzoek dat er een hogere samenhang is tussen de scores op een psychologische test en toekomstig werkgedrag, dan tussen een medische behandeling en de kans op herstel van een ziekte.

De opkomst van computer en internet maken het eenvoudiger om psychologische tests af te nemen. Dat kan nu bijvoorbeeld ook bij kandidaten thuis. Deze vorm van toetsing wordt populair omdat het bedrijven veel geld bespaart.

Eenvoudig frauderen
Vaak wordt er op gewezen dat het wel erg eenvoudig wordt om fraude te plegen, bij afnemen van psychologische tests bij mensen thuis. Maar professor Meijer stelt dat er nieuwe methodieken zijn, waardoor deze testen wel degelijk op een verantwoorde manier kunnen plaatsvinden.

Redactie Personeelsnet
laatst gewijzigd op 08 januari 2009
Facebook Twitter Email

Share

Leave a Reply

Share
"#Gratis online boek #assessment doen! 49 vragen voordat ik op #assessment ga http://t.co/lk2TdqsuFT"
"Online assessments steeds populairder. Nederland is nummer 1 in assessments doen! http://t.co/JZatz9YOTU"
"Online assessments steeds populairder vooral met expert die concusies trek http://t.co/KAKAREpMsB"
"Omroep max"