Testimonial

Pauline Bos heeft een assessmentrapport geschreven over een van onze medewerkers. Wij willen dan ook graag terugkoppelen dat de directie erg content was met de rapportage en haar beoordelingen daarin. Verder heeft het onderzoek eraan bijgedragen dat deze medewerker in de geteste functie werd benoemd en er afspraken zijn gemaakt  over diens leerpunten.

Yolanda Krijgsman HRM

Testimonial

Als kleine ondernemer heb je een hoop petten op, maar je kunt natuurlijk niet overal verstand van hebben. Werving en selectie, bijvoorbeeld, blijft een lastige. Hoe weet je zeker dat je het juiste vlees in de kuip hebt? Een zogeheten rotte appel kan juist voor een MKB-bedrijf kostbare consequenties hebben. lees verder

Dé checklist voor de selectie van high potentials

Hoe weet je nou hoe je als bedrijf de mensen met de juiste talenten en capaciteiten in dienst neemt. Mensen die in deze tijd het verschil maken in de markt waarin je bedrijf opereert?

Dit is een checklist:

  

Kijk rond in je eigen organisatie. Het ontwikkelen van eigen leiders en medewerkers heeft voordelen. Denk aan de cultuur die al bekend is en de loyaliteit die er is. Maar ook ken je je eigen medewerkers veel beter qua sterktes, zwaktes en capaciteiten.

  

Betrek je strategie bij de selectie. Denk aan welke eigenschappen een leider moet hebben bij de uitvoering van plannen en de toekomstige strategie van je bedrijf of organisatie.

  

Zorg voor gedegen begeleiding. Koester en ontwikkel high potentials meer dan ze in de spotlights te zetten en ze veel functies aan te bieden.

  

Ontwikkel een talentmanagementsysteem. Standaardiseer je keuzes op objectieve gegevens en standaardiseer je beslissingstraject. Denk aan assessments. Zo identificeer je juweeltjes sneller en effectiever. Laat emoties en persoonlijke voorkeuren voor wat het is. 100% garantie dat dit zich terugverdient.

  

Baseer je keuze van een persoon op ‘potentie’ factoren. Dit zijn karaktereigenschappen die er minimaal moeten zijn voor verdere ontwikkeling, of voorkomen dat medewerkers uitvallen en ineffectief functioneren. Een goed overzicht van deze factoren zijn de volgende:

 

Creatief denkvermogen: kan de persoon conceptueel denken en ongebruikelijke verbanden leggen in complexe situaties?

  

Nieuwsgierigheid: leergierigheid, open staan voor verandering en ontwikkeling zijn belangrijk om jezelf te ontwikkelen in relatie met een veranderende omgeving.

  

Empatisch vermogen: voor veel situaties in het contact met anderen is het verplaatsen in andermans belangen, standpunten, gevoelens, emoties, angsten, wensen, behoeften en drijfveren van belang om hier effectief op in te spelen. Denk aan overtuigingskracht, maar ook onderhandelen, samenwerken, motiveren, leidinggeven en inspireren. In algemene zin: het kunnen beïnvloeden.

 

Emotionele evenwichtigheid: hoe gaat iemand met problemen om is hierbij de belangrijkste vraag. Houdt iemand het hoofd koel, handelt iemand adequaat en effectief. Blijft iemand rustig en positief. Herstelt iemand snel na tegenslag en hoe gaat iemand om met kritiek?

 

Consciëntieusheid: doet iemand wat hij zegt en zegt iemand wat hij doet. Denk aan discipline, zorgvuldigheid, gewetensvolheid en nauwgezetheid. Deze factor houdt verband met integriteit.

 

Probleemoplossend vermogen: denkvermogen, schakelvermogen en probleemoplossend vermogen. Heeft iemand snel overzicht en zicht op de kern van de problematiek. Kan iemand prioriteren en hoofd- van bijzaken onderscheiden zijn vragen die bij deze competentie horen.

Deze blog is een bewerking van een artikel uit Briskmagazine van 25 maart 2012.

Voor meer vragen over de inrichting van een assessment of training, bel met 020 260 00 06 of mail op info@assessmentsonline.nl

Facebook Twitter Email

Share

Leave a Reply

Share
"#Gratis online boek #assessment doen! 49 vragen voordat ik op #assessment ga http://t.co/lk2TdqsuFT"
"Online assessments steeds populairder. Nederland is nummer 1 in assessments doen! http://t.co/JZatz9YOTU"
"Online assessments steeds populairder vooral met expert die concusies trek http://t.co/KAKAREpMsB"
"Omroep max"